| Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust • edituracorint.ro | 41.54 RON |
| Mese si meniuri regale. Eleganta, fast si bun-gust - Stefania Dinu • librariadelfin.ro | 51.17 RON |
| Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust - Hardcover - Ștefania Dinu - Corint • cartepedia.ro | 54.90 RON |
„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. [...] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” Ștefania Dinu